The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO feliciteert Zacharias Falkenberg

Om media op deze website te kunnen weergeven moet u marketing cookies toestaanZelf instellen
Zacharius Falkenberg ontvangt de award uit handen van Metropole Orkest chef-dirigent Jules Buckley

Metropole Orkest feliciteert Zacharias Falkenberg met het winnen van de allereerste Rogier van Otterloo Award.

De jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias S. Falkenberg ontving op zondag 7 augustus de allereerste Rogier van Otterloo Award. Deze nieuwe stimuleringsprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds is onderdeel van het project Jong Metropole, een samenwerking van het Nationaal Jeugd Orkest, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest. Dit initiatief wordt jaarlijks financieel ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation. De uitreiking vond plaats in het Voormalig Zendstation Radio Kootwijk.

De Rogier van Otterloo Award wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De prijs – vernoemd naar de legendarische arrangeur en dirigent – bestaat uit een prijzenbedrag van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds, en een op maat gemaakt prijzenpakket. Daarin zit bijvoorbeeld een samenwerking met het Metropole Orkest, de mogelijkheid om lessen te volgen bij een muzikaal voorbeeld en een compositieopdracht voor het Jong Metropole-project van 2017.

Zacharius S. Falkenberg
Zacharias S. Falkenberg werd in 1987 geboren in Beijing en bracht zijn jeugd door in Duitsland en Hong Kong. Hij schreef werk in opdracht van Orkest de Ereprijs, festival Het Accordeon en het Matangi Quartet.

In 2014 won hij de compositiewedstrijd voor het International Brass Festival Enschede en in 2016 werd hij geselecteerd voor de internationale Young Composers Meeting in Apeldoorn. Zijn studie Compositie aan het Conservatorium ArtEZ Arnhem rondde hij summa cum laude af. Momenteel volgt hij daar zijn masteropleiding.

Met The Chronometer’s Orchestra, een door hemzelf opgericht veertienkoppig orkest dat exclusief zijn composities speelt, geeft hij concerten in heel Nederland. Zijn muziek is zowel lichtvoetig als serieus en zoekt de grenzen op, om een perfecte balans tussen beide uitersten te creëren.