The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

MO veilt concertreis naar Papenburg

Metropole Orkest steunt de actie ‘Klassiek Geeft‘ door het aanbieden van een bijzondere concertreis via de veiling. Tot en met 10 juni kan je bieden op een reis voor 2 personen naar Papenburg waar het orkest op zal treden met Kurt Elling. Extra bijzonder: de winnaar van de veiling reist ook daadwerkelijk met het orkest mee. Altijd al eens op tour gewild met het Metropole Orkest? Dit is dit dus je kans!

Het Metropole Orkest zal op 8 september 2016 optreden in Papenburg (D). Samen met de bijzondere vocalist Kurt Elling wordt het een speciale avond tijdens Musikfest Bremen.

Jullie vertrekken vanaf Hilversum en rijden mee in de Metropole Orkest-bus naar Papenburg. Tijdens de soundcheck in de zaal krijgen jullie een rondleiding voor en achter de schermen en zien jullie wat er nodig is om het Metropole Orkest en Kurt Elling deze avond te laten schitteren. Jullie eten mee met het orkest en zijn tijdens het concert in de zaal te gast.

Na afloop van het concert reizen jullie met de Metropole Orkest-bus mee terug naar Hilversum en is er mogelijkheid om met de musici na te praten over het concert.

Over Klassiek Geeft
Van eind mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Op www.radio4.nl/klassiekgeeft bieden musici, prominenten en alle landelijke orkesten bijzondere veilingitems aan, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de actie. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

NPO Radio 4 organiseerde de actie Klassiek Geeft al eerder in 2011 en 2014. In totaal zijn er meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim €44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en het onderhoud van instrumenten.