The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Edison Jazz/World naar Rotterdam

Na acht succesvolle jaren in Eindhoven heeft de Edison Stichting besloten om de jaarlijkse Edison Jazz/World presentatie naar Rotterdam te verhuizen. De eerste editie zal plaatsvinden op vrijdag 24 juni tijdens inJazz in het nieuwe Luxor Theater. Net als in Eindhoven zal het Metropole Orkest een belangrijke rol vervullen.

Edison Jazz/World is één van de drie manifestaties van de Edison Stichting, naast Edison Pop en Edison Klassiek. De Edison is de oudste muziekprijs van Nederland (sinds 1960) en wordt toegekend aan muziekproducties van uitzonderlijke kwaliteit, uitgebracht in een bepaalde periode.

Edison Jazz/World gaat een samenwerking aan met Rotterdam Festivals, North Sea Round Town en inJazz. Edison Jazz/World zal tijdens inJazz, het grootste Nederlandse showcase- en netwerkevenement voor de jazz in Nederland, de aftrap zijn van het “fringe” festival North Sea Round Town in de aanloop naar het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival. Het evenement vindt plaats in het nieuwe Luxor Theater waar ook aansluitend aan Edison Jazz/World enige showcases plaats zullen vinden. Kaartverkoop begint op 2 maart aanstaande via de website van Luxor Theater.