The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

TV-show WNF: Zet de Aarde op 1

Op woensdag 16 december zet het Wereld Natuur Fonds samen met vele artiesten de Aarde op 1 in een speciale tv-show. Samen komen we in actie. Onze prachtige aarde verdient dit, want nooit eerder werd onmisbare natuur in zo’n hoog tempo vernietigd. Vijf teams van artiesten schrijven een lied om stil te staan bij de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Ze voeren deze nummers samen met het Metropole Orkest uit tijdens de liveshow die op woensdag 16 december om 21:30 uur op NPO1 uitgezonden wordt.

De teams, aangevoerd door Frans Bauer, René Froger, Frits Sissing, Tania Kross en Ellen ten Damme, zijn gekoppeld aan een bedreigde diersoort zoals de berggorilla, de neushoorn, de rivierdolfijn, de ijsbeer en de zeeschildpad. De teams hebben zich de afgelopen tijd door WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Loretta Schrijver en Harm Edens en door reizen naar het leefgebied van deze dieren laten inspireren tot het componeren van een speciaal lied. Een lied dat duidelijk maakt hoe hard natuurbescherming nodig is. Ook andere bekende en betrokken Nederlanders zoals Humberto Tan en Carice van Houten onderstrepen de noodzaak hiervan tijdens de uitzending. Volg de artiesten in hun reis over de wereld en in de studio!

Zet de Aarde op 1, in samenwerking met WNF en gepresenteerd door Frits Sissing, is live te zien op woensdag 16 december bij AVROTROS op NPO 1.