The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Live op L1: Concert als ode aan de mijnwerkers

Het concert in het kader van het ‘Jaar van de Mijnen’ wordt op vrijdag 4 december live uitgezonden door L1 TV.

Om 19:00 uur begint in de Rodahal een groot concert met tal van Limburgse artiesten en het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis. Het mijnverleden loopt als een rode draad door de avond. Met op het podium Jack Vinders, Suzan Seegers, Beppie Kraft, Gé Reinders, Fenna Ograjensek, Sef Thissen, Henk Steijvers, Leta Bell, Emil Szarkowicz, Brigitte Heitzer, Frans Pollux en Romano Diederen. En niet te vergeten: 150 mannen uit drie koren met een mijnverleden: DSM·SABIC, RMK 1921 en KKM Lambertus o.l.v. Wim Schepers. Tijdens het concert worden filmdagboeken getoond waarbij de artiesten kort vertellen hoe de mijnen invloed hebben gehad op hun leven en dat van hun familie.

Meer dan duizend oud-koempels zullen de Rodahal vullen op deze avond. 4 December is de dag van de Heilige Barbara, beschermvrouwe van de mijnwerkers. In de tijd van de mijnindustrie was dit een feestdag, tegenwoordig is deze dag een moment van herdenking en bezinning.

Voorafgaand aan het live concert, vanaf 17:55 uur, maakt L1 een speciaal programma vanuit de Rodahal. Presentator Leo Hauben blikt terug op hoogtepunten van het Jaar van de Mijnen.