The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

17e Grammy nominatie!

Zojuist is bekend geworden dat het Metropole Orkest voor de 17e keer is genomineerd voor een Grammy voor het album ‘Sylva’. Nog nooit was een Nederlandse artiest zo succesvol bij deze internationaal grootste en meest prestigieuze muziekprijs.

Het Metropole Orkest heeft vorig jaar samen met de Amerikaanse jazzformatie Snarky Puppy het album ‘Sylva’ live opgenomen in het Energiehuis in Dordrecht. De nominatie valt in de categorie: ‘Best Contemporary Instrumental Album’. De muziek voor ‘Sylva’ werd speciaal voor deze productie gecomponeerd en gearrangeerd door chef-dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest en bassist/bandleider Michael League van Snarky Puppy.

Marc Altink, directeur van het Metropole Orkest: “Deze nominatie is wat mij betreft de meest bijzondere uit de geschiedenis van het orkest. Het toont aan hoe het Metropole Orkest bij de absolute wereldtop behoort. In 2013 is het Metropole Orkest verzelfstandigd, op hetzelfde moment kregen wij een halvering van ons subsidiebudget te verwerken. Deze nominatie laat zien dat het Metropole Orkest met een van de eerste innovatieve producties die werden ontwikkeld in zijn nieuwe hoedanigheid, onmiddellijk de juiste koers heeft gekozen. Het is bovendien een visitekaartje voor de Nederlandse cultuur in het buitenland, iets waar wij allen heel trots op mogen zijn.”

Michael League, bandleider Snarky Puppy: “We hebben er altijd van gedroomd om een album op te nemen met een orkest. Het maken van ‘Sylva’ voelde zo persoonlijk, een mogelijkheid om risico’s te nemen, onszelf uit te dagen en de gebaande paden een andere richting op te duwen. Dat dit bekroond wordt met een Grammy nominatie is overdonderend. Onze bijzondere dank gaat uit naar Jules Buckley en de musici van het Metropole Orkest, een uniek orkest. Hun groove en energie zijn de ruggengraat van dit album en we zijn trots en dankbaar deze ervaring met hun te hebben gedeeld.”

De 58e Grammy Awards worden uitgereikt op 15 februari 2016 in Los Angeles.

Foto’s: Stella K.