The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Metropole Orkest is volgens NRC-poll dé cultuurmaker

Op 15 oktober publiceerde het NRC een top 100 met de volgens een vakjury meest invloedrijke Nederlandse cultuurmakers. De krant riep ook hun lezers op een stem uit te brengen om zo de mening van de Nederlandse bevolking als publiek te peilen. Vandaag is bekend geworden dat het Metropole Orkest tot meest invloedrijke cultuurmaker van Nederland is verkozen.

Marc Altink, directeur van het MO zegt er het volgende over: “We zijn enorm verheugd met deze uitslag. Toch vinden wij dat andere cultuurmakers deze positie ook hadden kunnen verdienen; Nederland mag trots zijn op haar culturele top. De reputatie van het Metropole Orkest is groot in binnen- en buitenland en wij blijven ons er voor inzetten om deze verder te laten groeien. Onze muziek komt op plaatsen waar wij nooit zullen komen. De verkiezing geeft aan hoe het Metropole Orkest wordt gedragen door Nederland en hoezeer het orkest door het internationale publiek gewaardeerd wordt!”

Het artikel is hier te lezen!

Foto: BBC/Mark Allan