The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Nieuw project Metropole Academy

Op 18, 19 en 20 september is de Metropole Academy weer in touw!

Deze dagen richten we ons op het fenomeen filmmuziek. Meer dan 80 studenten volgen een interessant en veelomvattend programma. Wat deze dagen extra speciaal maakt is dat muziekstudenten van diverse conservatoria én Kunst & Economie studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht samen zullen gaan werken. Het idee is dat de studenten samen projecten bedenken en gecoacht worden om hun ideeën op papier te zetten en als het even kan ook daadwerkelijk uit te voeren. Door het aanbod van workshops en deze nieuwe samenwerking proberen we ervoor te zorgen dat de deelnemers een zo compleet mogelijk beeld krijgen van het maakproces van filmmuziek.

Het programma
Op de eerste dag staan er een aantal workshops op het programma, te beginnen met componist Bob Zimmerman, die de filmmuziek heeft geschreven voor “De Nieuwe Wildernis” en “Holland – Natuur in de Delta”. Hij zal met de compositie- en arrangeerstudenten werken en ook aan alle andere studenten uitleggen wat je allemaal tegenkomt en (muzikaal) moet oplossen als je je aan filmmuziekproducties waagt.

We hebben een filmproducent uitgenodigd die uitleg geeft wat muziek betekent voor een film en wat er vanuit een producent gevraagd wordt aan componisten en musici.

Verder komt hoogleraar Emile Wennekes op bezoek. Hij geeft een lezing over filmmuziek.

De muziekstudenten vormen een orkest onder leiding van dirigent Jan Stulen, die al 40 jaar verbonden is aan het Metropole Orkest. Hij heeft een ‘strenge hand’, maar met de nodige humor. Uiteraard worden de studenten ook gecoacht door musici uit het Metropole Orkest.

Op de tweede dag zullen de studenten daadwerkelijk opnames maken en onder andere leren omgaan met een clicktrack. Het repertoire zal bestaan uit bekende en minder bekende parels uit de filmmuziekgeschiedenis.

Op de laatste dag zijn de studenten uitgenodigd om het Metropole Orkest in actie te zien tijdens de doorloop van “Holland – Natuur in de Delta”. Het orkest zal de muziek de repeteren voor de (besloten) voorpremière van de film later die week.

Deze Metropole Academy had niet plaats kunnen vinden zonder de hulp van deze fondsen:

Stichting BOOprinsbernhardcultuurfonds
sena