The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Gerbrand Westveen overleden

Op zaterdag 22 augustus is Gerbrand Westveen overleden, een arrangeur aan wie het Metropole Orkest zeer veel te danken heeft. Gerbrand schreef zo’n 600 arrangementen voor het orkest en deed dat op een zeer vakkundige en inventieve wijze. Hij schreef prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen en voor veel markante concerten, zoals de reeks popconcerten van het Metropole Orkest in Paradiso, de concerten in Griekenland en de vele Gala’s van het Nederlandse Lied. Veel Nederlandse en internationale solisten hebben hun fijne samenwerking met het orkest te danken aan de zeer gedegen en mooie arrangementen van Gerbrand.

Moge het een troost zijn dat veel van zijn arrangementen ook in de toekomst ten gehore zullen worden gebracht door het Metropole Orkest.