The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Big Band concerten met muziek van Oliver Nelson

De Metropole Orkest Big Band speelt tussen 14 en 18 maart vier concerten ‘Abstract Truth & Blues’ een vernieuwde versie van de jazz-klassieker van Oliver Nelson. Onder leiding van gastdirigent en arrangeur Jörg Achim Keller blaast de MO Big Band deze prachtige muziek nieuw leven in.

• Za. 14 maart – LantarenVenster, Rotterdam
• Zo. 15 maart – Theater Maitland (Landgoed de Horst), Driebergen-Rijsenburg
• Di. 17 maart – North Sea Jazz Club, Amsterdam
• Woe. 18 maart – Jazzpodium de Tor, Enschede

Het album ‘The Blues & The Abstract Truth’ opgenomen in februari 1961 is een belangrijk album uit de jazzgeschiedenis en zonder twijfel het bekendste werk van componist/saxofonist Oliver Nelson (1932-1975). Het kenmerkt Nelson’s doorbraak als jazzcomponist en, meer dan 50 jaar na verschijning, is het nog steeds een opmerkelijk fris klinkend album met een zeer persoonlijke en unieke benadering van de blues in de context van het post be-bop tijdperk.

Deze nieuwe versie van ‘The Blues & The Abstract Truth’ is zoveel meer dan een recreatie van de originele opname, de arrangementen en de concerten zijn een eerbetoon aan een te vroeg gestorven grootmeester uit de jazzgeschiedenis. Om trombonist Bart van Lier te parafraseren: “Weinig jazzmusici hebben de gelegenheid de muziek van Oliver Nelson te spelen (…) ik ben dankbaar dat ik er bij kan zijn.”