The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Wonen in de Dolf van der Lindenstraat!

Heeft u altijd al in de Dolf van der Lindenstraat of Rogier van Otterloostraat willen wonen? Dat kan!
In de nieuw te bouwen Hilversumse woonwijk Anna’s Hoeve worden maar liefst vier nieuwe straten vernoemd naar mensen die aan het Metropole Orkest verbonden zijn geweest.
Het college van burgemeester en wethouders heeft de namenlijst vastgesteld en het blijkt te gaan om: Dolf van der Linden, Rogier van Otterloo, Pi Scheffer en Jos Cleber.

In de Gooi & Eemlander van woensdag 14 januari 2015 was te lezen dat:
Vorig jaar oktober werd besloten de nieuwe straten niet te groeperen rond het thema ‘Anna’s Hoeve vroeger en nu’, maar ze te noemen naar ‘musici en componisten die de omroep in Hilversum groot hebben gemaakt’.

Er zijn inmiddels tien klinkende namen uit de Hilversumse omroephistorie gekozen: Harry de Groot (‘Geef mij maar Amsterdam’), Cor Steijn (door Tom Manders/Dorus steevast aangesproken met: ‘Meneer Cor Steijn’), Jan de Cler (‘Hup Holland hup’), Joop Stokkermans (hij bedacht de reclameslogan voor ‘Liever Kips leverworst dan gewone leverworst’), Harry Bannink (‘Ja zuster, nee zuster’) en Pim Jacobs. Ook zijn er drie ‘reserve namen’ gekozen, mochten er meer straatnamen bijkomen: Herman Broekhuizen, Lex Karsemeijer en Rinus van Galen.