The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Spelen op gevoel bij het Knoop gala in Carré!

Vanavond vindt in Koninklijk Theater Carré het (uitverkochte) Knoop gala plaats. Grote muzikale talenten met een verstandelijke beperking krijgen de kans van hun leven om samen met bekende Nederlandse artiesten muziek te maken. Ze hebben de afgelopen tijd samen met hun idolen geoefend voor dit geweldige gala.
Zo ook Sidika van 15 uit Didam. Zij mag vanavond samen met Wibi Soerjadi en het Metropole Orkest optreden. Ze heeft een heel laag IQ en is niet in staat om noten te lezen, maar piano spelen kan ze heel goed. Woensdag 3 december stond er een interview met haar in de Gelderlander, waardoor we wat meer over haar te weten komen. Zo zat ze op haar derde levensjaar al achter de piano en is ze groot fan van Wibi en het Metropole Orkest.
Behalve een groot muzikaal talent blijkt ze ook een zeer goed geheugen te hebben want, zo kunnen we lezen: Pianospelen doet ze puur op haar gevoel. Iemand speelt haar een stuk één keer voor. “Dan luister ik heel goed en daarna speel ik het na”, zegt Sidika. “En ze onthoudt het”, voegt pleegmoeder Yvonne Bremer toe.

Ze zal vanavond een stuk ten gehore brengen wat is geschreven door Wibi Soerjadi. Ze hebben dit stuk samen al goed geoefend en ook de pianoleraar van Sidika helpt haar bij het instuderen. Elke week geeft hij haar een half uur les en de afgelopen tijd was dat nog meer: “Nu komt ze zowat om de andere dag een uur”, zegt Wil Verheij.

Bekijk hoe Sidika en Wibi samen repeteren voor de show!

Ook artiesten als Chef’Special, Guus Meeuwis en Nielson treden vanavond op en de presentatie is in handen van Paul de Leeuw. Het Knoop gala wordt op 30 december om 20:30 uur uitgezonden op NPO 1.

(foto: Jan Klupper, Mpodia.nl)