The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Erik van der Wurff overleden

Erik heeft veel voor het Metropole Orkest betekend als componist en arrangeur. Hij was voor het orkest bovenal een geliefd arrangeur van talloze liederen en chansons. Erik was een musicus met een uitzonderlijk groot gevoel voor de gezongen Nederlandse taal. Hij verstond de kunst om door zijn arrangement veel kleur en zeggingskracht aan een lied te geven. Hij schreef voor vele radio- en televisieprogramma’s, concerten, musicals, films en CD’s en voor bijna alle grote solisten uit de wereld van het Nederlandse lied, het cabaret en de kleinkunst.
We verliezen in Erik een groot musicus en een fijn mens. Moge het een troost zijn dat het Metropole Orkest zijn prachtige arrangementen zal blijven spelen.