The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Memorabel Proms debuut

Het Metropole Orkest maakte gisteravond zijn debuut op de BBC Proms met Laura Mvula. Een hele speciale avond voor zowel de muzikanten als het publiek en de mensen die thuis meeluisterden.

Het concert werd geopend met het opgewekte ‘Like the Morning Dew’, waarna het tempo zakte met de orkestrale uitvoering van de titeltrack van Laura’s debuutalbum ‘Sing to the Moon’. Dit nummer en 7 andere clips kunnen on-demand worden teruggeluisterd op de BBC Radio website. Op eenderde van het concert verraste Laura Mvula iedereen die haar social media niet in de gaten had gehouden door Esperanza Spalding als speciale gast op het podium te halen voor ‘Can’t Live With the World’. De multi-getalenteerde Spalding keerde na het emotionele ‘Father Father’, waarbij Laura plaatsnam achter de piano, nog eenmaal terug voor de uitvoering van haar compositie ‘Cinnamon Tree’.

De set werd afgesloten met 2 songs die het praktisch onmogelijk maakten te blijven zitten, Nina Simone’s ‘See Line Woman’ en Mvula’s eigen ‘That’s Alright’. Een staande ovatie volgde, waardoor een toegift niet uit kon blijven. Gelukkig was er iets speciaals voor het publiek voorbereid. Broer James Douglas (die net als zus Dionne deel uitmaakte van het orkest, net als bij de Abbey Road opnames) begeleidde Laura op cello om haar favoriete Michael Jackson song ‘Human Nature’ te brengen. Halverwege het nummer kwamen het orkest en het (de hele avond al) fantastisch zingende ElectricVocals daar nog bij.

Het gehele concert is vanaf vandaag nog 4 weken terug te luisteren op de BBC Radio website.

Foto’s copyright: BBC/Mark Allan