The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Eindelijk duidelijk waar onze naam vandaan komt!

 Vorige week stond er een prachtig artikel in de Gooi- en Eemlander en het Noordhollands Dagblad over het Metropole Orkest en alle ontwikkelingen rond de verzelfstandiging.  Een van de opmerkingen van onze directeur Marc Altink was dat hij het gerucht had gehoord dat de naam Metropole Orkest door een orkestlid was bedacht, maar dat verloren is gegaan wie dat was.

Op het artikel kwamen enkele reacties. Journalisten Martijn Gijsbertsen en Ronald Frisart hebben deze reacties nagekeken en kwamen tot de ontdekking dat wijlen saxofonist Cees Verschoor (de “Hollandse Benny Goodman”) de naam in de opstartfase van het orkest had bedacht! Zijn echtgenote en zus konden dit verhaal vertellen. Ze hebben zelfs nog de telegram met de uitnodiging van Dolf van der Linden om in het orkest te komen spelen.

Wij zijn heel erg blij met deze informatie en zoeken een gepaste weg om deze dames te bedanken voor het geven van de informatie waar wij zo lang naar op zoek waren.