The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

World Sciene Festival in Amsterdam!

Het Metropole Orkest speelt op 4 oktober op het World Science Festival in Amsterdam. Op het programma staat een klassieker die nergens beter past dan hier. Icarus at The Edge of time. Wat is dat toch, die eeuwige link tussen bèta mensen en muziek.

Icarus at the Edge of Time is het verhaal van een moedige jongen die de ongelofelijke macht van een zwart gat uitdaagt. Deze overweldigende voorstelling, met orkest, animaties en een live-verteller, geeft een moderne draai aan een klassieke mythe. Een publiek van alle leeftijden wordt meegenomen op een wervelende reis door ruimte en tijd, naar de grenzen van ons begrip. Op muziek gezet door Philips Glass, vertolkt door het Metropole orkest onder leiding van Arjan Tien, met beelden van Al + AL, geschreven door Brian Greene en Henry Hwang, en verteld door Job Cohen. Brian Greene opent de voorstelling met een introductie over de algemene relativiteitstherorie en zwarte gaten, en de prikkelende mogelijkheid van tijdreizen die ze bieden. Er zal ook een speciaal optreden zijn van ESA-astronaut André Kuipers.  Dit programma is onderdeel van de preview van het World Science Festival Amsterdam.

Meer info en tickets hier