The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
24 Grammy Nominaties

Pers prijst Metropole Orkest op North Sea Jazz

De media waren zeer te spreken over de concerten die het Metropole Orkest gaf op North Sea Jazz. Er werden maarliefst 3 concerten gegeven in 2 dagen tijd. hieronder een overzicht van recensies over de optredens:

nu.nl over het optreden met Gregory Porter, Gretchen Parlato en Anthony Hamilton:

“Kippenvel bij Metropole Orkest met Gregory Porter”

“Dag twee van North Sea Jazz gaat meteen bijzonder van start. In Ahoy krijgt het Metropole Orkest met gasten Gregory Porter, Anthony Hamilton, Gretchen Parlato een volle Maas in vervoering. 

De Amerikaanse jazz-zangeres Gretchen Parlato imponeert als eerste gastvocalist bij het optreden van het Metropole Orkest. Door middel van ritmische handklapgebaren en een prachtige stem weet ze de enorme Maas stil te krijgen met haar opvoering van Butterfly. 

Wie Gregory Porter vaker live heeft gezien weet ongeveer wat te verwachten, maar toch weet Porter ook dit jaar op het jazzfestival aangenaam te verrassen. Zijn Be Good van het gelijknamig album uit 2012 weet hij, onder begeleiding van het Metropole hartverscheurend mooi te brengen. Waar andere artiesten op de eerste dag van het festival de aandacht in de grote Maas niet wisten vast te houden, daar blijft zaterdag het publiek toestromen en wordt halverwege het concert een deel van de tweede, eerder afgesloten ring, geopend.”

nu.nl over het optreden met Herbie Hancock:

“Metropole Orkest toont bestaansrecht op North Sea Jazz” 

“Vandaag is het de taak van Vince Mendoza, dirigent van het befaamde Metropole Orkest, om de composities van jazzicoon Herbie Hancock tot leven te brengen. Nog geen jaar geleden werd het bestaansrecht van dit orkest in twijfel getrokken door onze overheid.

De optredens van zondag en zaterdag bewijzen echter de meerwaarde van dit veelzijdige ensemble. In de Amazon zijn nauwelijks nog lege stoelen te vinden als de legende het podium op komt lopen. Hancock heeft inmiddels de rijpe leeftijd van 73 bereikt, maar dat is nauwelijks te merken.”