The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Maarten Jansen

Cello

Maarten stamt uit een muzikale familie; er werd altijd muziek gemaakt. Hij kreeg vanaf zijn negende cellolessen, en zijn docenten waren achtereenvolgens Jet van Baaren, Lenian Benjamins, Elias Arizcuren, Claus Kanngießer, Philippe Muller en Christoph Henkel. Als solist speelde Maarten de concerten van Haydn, Ibert, Tartini, Couperin, Schumann, Saint-Saëns en Elgar. Ook heeft hij Kol Nidrei van Max Bruch, het Tripelkonzert van Beethoven en het Dubbelconcert van Brahms op zijn repertoire.

Hij speelt kamermuziek met Trio Arpa Aul’Arco, Ensemble Oostenrijk-Jansen, het Daidalos pianotrio en met pianist Bas Verheijden. Verder speelde hij bij het Kammermusikfest für Preisträger des ARD-Wettbewerbs, Spectrum-Concerts Berlin en bij het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

Maarten werkte als solocellist voor het Münchener Kammerorchester, het Tonkünstler Orchester in Wenen, het Noord Nederlands Orkest en het Metropole Orkest. Sinds 2007 speelt mee in de cellogroep van het Metropole. Op de cd De Vier Jaargetijden van Janine Jansen is Maarten te horen als cellist van het ensemble.

Zijn muzikale helden verschillen, maar dit zijn vooral Daniil Shafran, Vladimir Horowits, Janine Jansen, Sergei Rachmaninov, Johann Sebastiaan Bach, Peter Kooij en Vince Mendoza.

Maartens passie naast muziek is brood bakken, fietsen, film en eten.