The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 3 Grammy Awards
17 Grammy Nominaties

Bart van Lier

Trombone

Bart van Lier is eerste trombonist in het Metropole Orkest. Hij werd geboren in Haarlem in 1950. Zijn muzikale loopbaan begon hij op zevenjarige leeftijd met de cornet. Enige jaren later verwisselde hij de cornet voor trombone.

In 1968 begon Bart met freelance werkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Hij maakte deel uit van diverse orkesten en ensembles, waaronder het Varadansorkest, het Tony Nolte tv-orkest, de Slide Hampton 4 trombone groep en Ramblers.

Sinds 1992 is Bart werkzaam bij het Metropole Orkest. Daarnaast maakt hij deel uit van Peter Herbholzheimers Rhythm en Combination and Brass. Verder treedt hij op met jazzgroepen als Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier Ilja Reyngoud Quintet.

Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart al lange tijd docent. Zo doceerde hij aan de Folkwang Hochschule in Essen, Duitsland, en aan de conservatoria van Den Haag en Hilversum. Tegenwoordig is hij werkzaam als docent aan het Rotterdams conservatorium. Ook gaf hijworkshops in binnen- en buitenland.

Als solist is Bart te beluisteren op de cd’s Akili, First Brass, Bart’s Bones, Twilight, Memories of the future en Live at the Tor. Bart is de auteur van het in 1994 uitgekomen boek Coordination Training Program for Trombone Playing. Het boek werdin vijf talen vertaald. Sinds 1994 is het trombonemodel Bart van Lier verkrijgbaar, dat gebouwd wordt door de Firma Kühnl & Hoyer.