The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
21 Grammy Nominaties

Metropole Orkest & Khalid Izri

Amazigh Nieuwjaar

Tom Cohen, dirigent

Khalid Izri, zang

Op 13 en 14 januari vieren het Metropole Orkest en multi-instrumentalist Khalid Izri het Berbers Nieuwjaar met bijzondere concerten in Amare en het Muziekgebouw.

Khalid Izri’s fluwelen stem en prachtige liedjes hebben een bijna mythische status in de Amazigh-cultuur. Als ‘stem van de Berbers’ verovert hij hun harten met zijn prachtige protestliederen. Na lange tijd komt Izri in 2022 eindelijk weer terug naar Nederland, en wel voor deze twee unieke concerten met het Metropole Orkest.

Izri put uit voor zijn muziek uit de rijke berbertraditie en weet als geen andere traditionele en moderne thema’s met elkaar te verweven. Met zijn muziek verzet hij zich tegen racisme, roept hij op tot verdraagzaamheid en brengt hij een hommage aan de wereld, de liefde, de vrijheid. Zijn geweldige gevoel voor ritme en melodie, hypnotiserende optredens en unieke stijl hebben hem een erkende reputatie opgeleverd in de Amazigh wereld, en een sterke aanhang buiten Noord-Afrika.

Hoe deze muziek, die bestaat uit zachte en rustgevende melodieën en krachtige en impactvolle teksten, klinkt met het Grammy-winnende orkest ontdek je tijdens de viering van het Amazigh Nieuwjaar.

Yennayer, Amazigh Nieuwjaar, is het begin van het agrarische jaar dat sinds de oudheid door de Imazighen (Berbers) in Noord-Afrika wordt gevierd. Amazigh nieuwjaar wordt al eeuwenlang in heel Noord-Afrika gevierd. De tradities verschillen per land, maar de kern is overal hetzelfde: verbondenheid met de natuur en de hoop op een goede oogst.

Bestel nu uw tickets

vr 13 jan, 20:00
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam

Koop kaarten

za 14 jan, 20:00
Amare, Den Haag

Koop kaarten