The World's Leading
Pop & Jazz Orchestra

Winnaar van 4 Grammy Awards
20 Grammy Nominaties

ADE 2021: Weval & Metropole Orkest

Openingsconcert Amsterdam Dance Event

Hans Ek, dirigent

Weval, band

De samenwerking tussen Amsterdam Dance Event, de Melkweg en het Metropole Orkest is inmiddels niet meer weg te denken. Dit jaar opent het meest veelzijdige orkest voor de vijfde keer ADE, dit keer met niemand minder dan het Nederlandse elektronische duo Weval. Ook zij openden al eerder het dancefestival.

Twee extreem getalenteerde, jonge gasten genaamd Harm Coolen en Merijn Scholte Albers vormen het brein achter het duo Weval. Al meer dan 10 jaar maken ze samen muziek, en dat hoor je. Met EP’s in 2013 en 2014, debuutalbum ‘Weval’ in 2016, The Weight’ in 2019 en ‘Weval II’ in de maak kun je niet meer om dit duo heen. Hun dromerige elektronische pop met goeie beats en krachtige synth hooks is ervoor gemaakt om live gespeeld te worden, en waar kan dat nou beter dan tijdens de aftrap van ADE?

Het openingsconcert met het Grammy winnende Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend en indrukwekkend onderdeel in de programmering van ADE. Ook dit jaar neemt het orkest het publiek in de Rabozaal mee naar een wereld waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven worden.

Bestel nu uw tickets

wo 13 okt, 20:00
Melkweg, Amsterdam

Koop kaarten